Faq

Hvor meget fugemasse skal jeg bruge?

Mængden af fugemasse afhænger af bredden på fugen. Via nedenstående link finder du en tabel til beregning af forbrug af fugemasse. Det er også muligt at beregne fugen ud fra dimensionerne.

Hvor meget skal jeg bruge?

Hvilken fugemasse skal jeg vælge?

Vi har inddelt vores fugemasser i forskellige kategorier ud fra, hvad de skal bruges til. Hvis du er i tvivl om valg af fugemasse, så er du velkommen til at kontakt os pr. mail: Info@lim-fugeprodukter.dk. Skriv gerne et par ord omkring opgavens art.

Hvor lang tid tager det for fugen at hærde?

Almindeligvis 1 til 2 mm. i døgnet ved stuetemperatur – Jo koldere jo længere tid til hærdning.

Kan fugemasse overmales?

Almindelige silikonefugemasser kan ikke overmales dog undtaget Ottoseal S 113. Øvrige silikonefugemasser kan kun overmales ved samtidig anvendelse af Otto primer 1230. Otto primer 1230 smøres på silikonen, som herefter kan overmales efter 30 minutter.

MS-fugemasser og PU-fugemasser kan uden videre overmales.

Hvordan vedligeholder jeg mine silikonefuger?

Til vedligeholdelse af silikonefuger hører altid en omhyggelig rengøring af fugen. Sæberester skal fjernes med et almindeligt rengøringsmiddel. Det anbefales at anvende neutrale eller basiske rengøringsmidler, fordi skimmelsvampe formerer sig bedre i et surt miljø.

God udluftning af lokalerne for at sænke luftfugtigheden er ligeledes en nødvendig forholdsregel. Endnu en del af vedligeholdelsen er regelmæssig anvendelse af Otto Anti-mugspray for at forebygge mugbelægninger.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan fjerne mugbelægningen fra silikonefugerne?

Hvis du ikke kan fjerne mugbelægningen med Otto Anti-mugspray, skal fugen skiftes ud. Inden ilægning af en ny fuge skal den gamle silikonefuge fjernes helt. Du kan med fordel anvende en af vores silikoneprodukter, som indeholder fungicider. Fungicider forlænger den nye fuges levetid, da fungicider er med til at holde skimmelsvampe væk.